Fondsen & Donateurs
Stichting Maaszicht ontvangt subsidie van de gemeente Rotterdam voor het uitvoeren van twee onderdelen van de WMO in het kader van het Actieprogramma voor de doelgroep (O)GGZ. In deze wet zijn de opdrachten voor de zorg als volgt geformuleerd:
- Het ondersteunen van de zelfredzaamheid en de participatie van personen met een beperking of met chronische psychische of psychosociale problemen zoveel mogelijk in de eigen leefomgeving.
- Het bieden van beschermd wonen en opvang. De wet definieert beschermd wonen als volgt: wonen in een accommodatie van een instelling met daarbij behorende toezicht en begeleiding, gericht op het bevorderen van zelfredzaamheid en participatie, het psychisch en psychosociaal functioneren, stabilisatie van een psychiatrisch ziektebeeld, het voorkomen van verwaarlozing of maatschappelijke overlast of het afwenden van gevaar voor de jongere of anderen. Wonen bestemd voor personen met psychische of psychosociale problemen, die niet in staat zijn zich op eigen kracht te handhaven in de samenleving.
Meer en meer verleent Maaszicht forensische zorg en zorg op basis van de Jeugdwet. In 2016 is de toegang tot forensische zorg geformaliseerd. Het Kwaliteitsverslag Forensische Zorg 2024 beschrijft waar Maaszicht-Singelzicht staat met betrekking tot de implementatie van het Kwaliteitskader Forensische Zorg (KKFZ).
Fondsen
Stichting Maaszicht werft fondsen. Naast de gewone exploitatie vanuit de reguliere financiering van de zorg, zijn er extra kosten die niet uit subsidies betaald kunnen worden. Voor de directe noden van een individuele jongere worden fondsen aangeschreven die individuele mensen ondersteunen (bijvoorbeeld Bijzondere Bijstand, Fonds Bijzondere Noden). Denk daarbij aan het betalen van schoolgeld en boeken, rekeningen van de tandarts of de aanschaf van een fiets.
Voor fondsen en bedrijven die ons willen ondersteunen is een informatieve folder Wij bieden jongeren een nieuwe start en bijlage beschikbaar. Hierin worden onze projecten, structurele en acute behoeftes toegelicht.
Donaties, meer belasting voordeel voor u
Schenkingen, giften en nalatenschappen zijn van harte welkom.
Veel donateurs maken geld over zonder zich te realiseren dat een eenvoudige regeling via de schenkingsovereenkomst hen voordeel kan bieden. Hierdoor kunt u als donateur heel makkelijk belastingvoordeel krijgen.
Wij maken graag samen met u een Overeenkomst Periodieke Giften op. In deze overeenkomst geeft u aan met welk bedrag u gedurende minimaal vijf jaren Maaszicht zult ondersteunen. Bij deze periodieke gift geldt voor de belastingaftrek geen drempel: u kunt dus altijd belastingvoordeel krijgen. Afhankelijk van uw inkomen en uw donatiebedrag kunt u tussen 30% tot 52% van uw gift terug krijgen.
ANBI
Stichting Maaszicht is bij de Belastingdienst gerangschikt als ANBI (algemeen nut beogende instelling). Dat is een voorwaarde om u van fiscaal voordeel te laten genieten. U moet uw donatie dan wel omzetten in een schenking. U kunt hier de betalingsvolmacht periodieke gift in geld en een overeenkomst periodieke gift in geld downloaden.
Nadat u deze formulieren in 2voud heeft ingevuld en ondertekend, verzoeken wij u deze te sturen naar:
Stichting Maaszicht
t.a.v. D. Musch
Kleiweg 314
3045 PM Rotterdam
Heel simpel!
Na ontvangst van uw formulier “periodieke gift” zullen wij deze verder invullen en één exemplaar naar u zenden. Uw schenking (donatie dus) maakt u vóór 31 december aan ons over, dit kan ook in termijnen of liever nog via automatische incasso. U hoeft er geen omkijken naar te hebben. Natuurlijk moet u wel uw belastingaangifte zelf invullen om het voordeel te verkrijgen.
Formulier publicatieplicht ANBI- Zorginstelling Stichting maaszicht-2023