Financiering zorg
De AGB code van Maaszicht is 73732106
Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)
Wmo-financiering is voor jongeren boven de 18 jaar uit de regio Rotterdam wanneer er sprake of een sterk vermoeden is van psychische problematiek in combinatie met praktische problemen.
U kunt contact opnemen met Centraal Onthaal via 14 010 of met de Wmo-adviseur gemeente Rotterdam van de jongere.
Wanneer een jongere een intramurale indicatie heeft voor Beschermd Wonen betaalt de jongere een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Deze wordt geïnd door het Centraal Administratiekantoor (CAK). Op de website van het CAK is de eigen bijdrage globaal te berekenen.
Wanneer een jongere een extramurale indicatie heeft, betaalt de jongere een eigen bijdrage van ongeveer € 20,00 per maand. Deze wordt geïnd door het Centraal Administratiekantoor (CAK). Meer informatie hierover is na te lezen op de website van het CAK.
Wanneer er een verlenging van de indicatie nodig is, verzoekt Maaszicht in overleg met de Wmo-adviseur om verlenging wanneer deze afloopt.
Justitie, Forensische Zorg
Maaszicht verleent forensische zorg. De toegang tot forensische zorg bij Maaszicht verloopt via een indicatiestelling en plaatsingsverzoek van de toezichthouder. Voor meer informatie zie Forensische zorg in de praktijk | Forensische zorg en zichtopforensischezorg.
Het Kwaliteitsverslag Forensische Zorg 2024 beschrijft waar Maaszicht-Singelzicht staat met betrekking tot de implementatie van het Kwaliteitskader Forensische Zorg (KKFZ).
Forensische zorg is door een rechter of een officier van justitie opgelegd op basis van een straftitel. Zoekt u naar een geschikte plek voor een jongere op wie dit van toepassing is? Ga dan naar Forensische Zorg Verblijfs- of Ambulante zorg. Daar is te lezen wat de best passende combinatie van wonen/verblijf, forensische behandeling, dagbesteding en oplossing van financiële problemen van de jongere.
Nadat de cliënt via Forensische Zorg een woonprofiel heeft gekregen, kan hij als blijkt dat Maaszicht de juiste plek is, worden aangemeld via IFZO, zorglocatie: Maaszicht. Mogelijk indicaties zijn
- Verblijfszorg met licht ZZP GGZ en ZZP VG (1C, 2C, 1 VG en 2 VG),
- Verblijfszorg met gemiddeld ZZP GGZ en ZZP VG (3C en 3 VG) en
- Verblijfszorg met intensieve begeleiding ZZP 5C.
Wanneer een jongere ook dagbesteding nodig heeft – zie de informatie Verwijzers – Werkt!
Er is – al dan niet als vervolg op verblijfszorg – ook forensische ambulante begeleiding mogelijk op basis van een indicatie BEG – zorgsoorten H300, H150 en H153.
Wet Langdurige Zorg (Wlz)
Het CIZ geeft indicaties af voor de Wlz. Op ciz.nl -wet-langdurige-zorg/een-wlz-aanvraag-doen is te lezen hoe zo’n aanvraag werkt en wat er voor nodig is.
Maaszicht heeft met het zorgkantoor Rotterdam een contract voor:
- Zorgzwaartepakketten ZZP VG-1, ZZP VG-2 en ZZP VG3,
- Zorgzwaartepakketten GGZ wonen-1 en ZZP GGZ-wonen-3 exclusief behandeling
- Individuele Begeleiding
- Dagbesteding
(Verlengde) Jeugdzorg
Wanneer er sprake is van jeugdzorg of wanneer er sprake is van verlengde jeugdzorg in het kader van jeugdreclassering kan een cliënt aangemeld worden door de toeleider bij het Team Zorgbemiddeling op het e-mailadres info@jbrr.nl of bel telefoonnummer 010 – 2330000. Pas als er toestemming is van deze commissie, neemt Maaszicht de jongere op.
Daarnaast zijn enkele producten op basis van onderaannemerschap of maatwerk mogelijk. Informatie is via de trajectcoördinatoren – hoe hen te bereiken zie pagina Aanmelden